Idag har vi glädjen att lansera en mindre producent av stilla viner (!), Les Terrasses de L’Arago, från Roussillon som är Munskänkarnas vinort för 2020.

Provarlåda på Systembolagets beställningssortiment

Nu i Coronatider börjar vi med en provlåda som är exklusivt framtagen tillsammans med Tomas Mangin och som kommer att presenteras av tillverkaren online med ett webinar och provning den 23 april kl.1900 för alla som är intresserade att höra producenten berätta och vägleda en provning av goda viner.

Lådan består av två vita, en rosè och tre röda viner. Druvor som förekommer är: Vit Grenache, Blå Grenache, Roussanne, Chardonnay, Syrah, Cabarnet Sauvignon, Carignan och Mourvèdre (se detaljer längre i mailet)

Delta i provning online

Alla är välkomna att delta på vår provning av vinlådan i mån av plats. Gör såhär:

  • Beställ vinlådan från Terrasses de L’Arago via systemet (1050 kr), best.nr: 75226.
  • Anmälan till provningen: Mejla peter@tirageimports.se för vidare instruktion och anmälan om deltagande. Provningen kommer att sändas via appen Zoom (mer instruktioner vid anmälan)
  • Provningen sker torsdag den 23 april kl 19:00. Producenten kommer att berätta och vägleda genom provning.
OBS! P.g.a. Corona så har Systembolaget fördröjda leveranstider. Om det visar sig att många inte får hem beställningen så överväger vi att sätta in fler tillfällen för provning längre fram.

Mer om Terrasses och vinerna

”Terrasses” är en småskalig producent som i tre generationer tillverkat vin på sina 35 hektar vinstockar i den klippiga kalkstensdalen utanför den pittoreska byn Vingrau.

Såhär skriver Tomas Mangin kort om vinerna i lådan:

  • Elecciό White – fresh, mineral, and very typical from Roussillon (70% White Grenache / 30% Roussanne). It gives a first good taste of the region’s identity.
  • Chardonnay de nos Nuits – Very interesting to see the influence of our climate on a very popular grape variety. There is also a nice story to tell with our nightly harvest.
  • Elecciό Rosé – The use of Syrah/Grenache and how we tried to make a Gourmet Rosé, that can easily accompany a meal.
  • Les Espassoles – fruity pleasure wine – a story of Les Espassoles.
  • Elecciό Rouge – Use of Syrah/Grenache, typicity of the region – difference with the Syrah from the Rhone Valley
  • L’Héritage des Terrasses – Signature Wine of the winery – use of French Oak

För mer detaljerat underlag om vinerna läs mer här.

Endast 112 lådor är tillgängliga i första omgången.

Beställ på systembolaget