Om Tirage

Om Tirage AB

Vi är en liten grupp personer som älskar goda viner i gott sällskap med välsmakande mat som väl balanserar de ädla dryckerna. Champagne är, enligt vår uppfattning, dryckernas drottning och trots att Systembolaget via beställningssortimentet erbjuder ett stort antal champagner är det många fantastiska som ännu inte kan köpas.

Vi har ett samarbete med en  liten tillverkare av kvalitetschampagner, Champagne Joseph Desruets i Hautvillers. Genom vårt bolag Tirage AB, Skellefteå kan vi  via Systembolagets beställningssortiment erbjuda sex mycket välsmakande champagner

Historik

Tirage AB startades i slutet av 2015 och har tillstånd för försäljning av vin och öl (ej sprit) i Sverige via systembolaget och till verksamheter med serveringstillstånd

Området

Hautviller är byn där munken Dom Pérignon utvecklade champagnen och han betecknas numera ofta som dryckens fader. Marken runt Hautvillers är samma Premier Cru område där munken en gång utvecklade metoden att producera kvalitetschampagne och är också området där Joseph Desruets sedan 1888 producerar sina drycker.

Namnet Tirage AB

Tirage är ett begrepp inom champagnetillverkningen och även ett namn som fungerar för ett bolag.

Vinet jäses en gång på fat för att därefter genomgå en andra jäsning på flaska efter tillsättning av jäst, näringsämnen för jästen, samt socker, ”liqueur de tirage”. Man buteljerar vinet och tillsätter Den andra jäsningen resulterar i ett naturligt kolsyrat vin.